mijn praktijk.

De praktijk is gelegen op de 1e verdieping, Zomerland 19 in Zevenbergen. (woonerf, achter watertoren)
Er is voldoende parkeergelegenheid. Kunt u niet traplopen of bent u niet in staat te komen, Ik kom graag naar u toe.

Het leveren van kwaliteit en klantvriendelijkheid staat bij mij op de eerste plaats. Aan het verzorgen van uw voeten besteed ik zeer veel aandacht. U kunt een relaxte en verzorgende behandeling verwachten in combinatie met een gezellige sfeer.

Mijn praktijkruimte is ruim ingericht met professionele apparatuur en voldoet aan de hoogste hygiënische eisen. U kunt plaatsnemen in een comfortabele behandelstoel. Ik behandel volgens de “nattechniek” methode. Dit voelt prettig koel en
fris aan de voeten tijdens het frezen. Natuurlijk is er tijdens de behandeling altijd de mogelijkheid voor een gezellig gesprek.
SHOEFRESH

In het behandelplan voor cliënten met voetschimmel en kalknagels is de Shoefresh een
onmisbare schakel geworden. Schoenen regelmatig reinigen en drogen met de Shoefresh kan helpen (her)besmetting vanuit de schoen te voorkomen.

Shoefresh is de schoenverfrisser die reinigt én droogt. Het enige wat je moet doen is de schoenen op de houders plaatsen. Het programma start en stopt vervolgens automatisch en binnen een half uur zijn je schoenen fris en droog.

Stap 1: reinigen
De schoenen worden gereinigd door middel van Active Oxygen technologie.
Actieve zuurstof (ozon) pakt schimmels en bacteriën aan die de stank veroorzaken.

Stap 2: drogen

zie site:www.shoefresh.eu
Heeft u last van een kalknagel/mycosenagel?
Een kalknagel is een aandoening waarbij een schimmelinfectie in de nagel is ontstaan. Hierbij is de nagel vaak wit of geel verkleurd, verdikt, hobbelig of brokkelig. Soms laat de nagel geheel of gedeeltelijk los. De juiste benaming voor een kalknagel is schimmelnagel of mycosenagel. De benaming ‘kalknagel’ is in de volksmond ontstaan en is eigenlijk onjuist.Hoe ontstaat een kalknagel?
Iemand met een gezonde huid en gezonde nagels, heeft meestal een prima afweer tegen schimmels. Schimmelinfecties ontstaan vooral in slecht groeiende nagels, in vochtige nagels en in beschadigde nagels. Besmetting ontstaat door dezelfde schimmelsoort (Dermatofyten) die
ook voetschimmel veroorzaakt.

Hoe vaak komt het voor?

In Nederland lijdt naar schatting ongeveer 13% van de bevolking aan schimmelnagels. Mannen en vrouwen lopen ongeveer een gelijk risico op het krijgen van schimmelnagels.
De kans op een schimmelinfectie in de nagel wordt groter naarmate men ouder wordt.


Vocht en warmte

Een schimmel in de nagel kan worden overgedragen op andere personen, bijvoorbeeld door met blote voeten openbare douche- en badruimtes te betreden.
Normaal gesproken is een nagel te dik om schimmels door te laten, maar nagels die beschadigd zijn door sporten of door het dragen van te nauwe schoenen, kunnen toch geïnfecteerd raken.
Vocht en warmte geven eenmaal
aanwezige schimmels de kans zich dieper
in de huid en nagels te nestelen.


Hoe krijg je een “kalknagel” ?

 • Last hebben van voetschimmel. In contact komen met schimmels in bijvoorbeeld zwembaden, sportscholen en sauna´s
 • Via het passen van schoenen, bijvoorbeeld in een schoenenzaak, via uw gezinsleden, denk aan lakens, douchevloer, handdoeken. De kans dat u hierbij een schimmel oploopt is aanwezig. Gebruik van gezamenlijke nagelknipper.
 • Huidaandoeningen zoals psoriasis.
 • Een traumanagel, dit is een nagel die een letsel heeft opgelopen en beschadigd is.
 • Het niet goed afdrogen van de voeten.
 • Een verminderde weerstand.

Een infectie met schimmels die de kalknagels veroorzaken komen vaker voor aan de teennagels dan aan de vingernagels. De reden is dat de teennagels vaak in een donkere, vochtige en warme omgeving zijn opgesloten (schoenen) dit is voor de schimmel dan ook een perfecte plaats om te gedijen.
Wat kun je eraan doen?
De schimmelnagel testen.

Gebruik van de HFL FungiCheck.
Zorg dat u er zeker van bent of u een infectie in de nagels heeft of juist niet, zodat u geen onnodige kosten maakt voor allerlei behandelingen en producten die uiteindelijk geen resultaat opleveren.


De FunghiCheck test de schimmelnagels veroorzaakt door Dermatofyten in de nagels omdat deze van buiten uit zich nestelen en zich dus direct in de nagel bevinden. Deze Dermatofyten zijn nummer 1 veroorzaker van schimmelnagels, omdat ze leven van de keratine, die in uw nagel aanwezig is.

HFL solution spray.

De solution spray pakt in de gehele nagel de infectie aan. Het product komt op de nagels en de omringende huid terecht. Het product dringt door de nagelplaat en huid heen en komt zo bij de matrix van de nagel terecht. Daar ontstaan de nieuwe cellen van de nagel. De solution spray pakt daardoor in de gehele nagel de infectie aan.

Behandeling 2 x daags


Daktarin, voet & schoenpoeder
zie voor gebruik voorschrift.


Schoenen, sokken, beddengoed en handdoeken, wassen op 60 ℃ graden.

Schoenen in poederen met
Daktarin, voet & schoenpoeder.
Het zorgt voor een optimaal voet- en schoenklimaat, die de groei van schimmels remt. Het is ook aan te bevelen voor extra bescherming om ook in uw sokken te strooien. M.u.v. mensen die diabeet zijn.
Behandeling 1 x 2 weken.

Gebruik Daktarin/miconazol niet als u de bloedverdunners fenprocoumon of acenocoumarol gebruikt. Gebruik altijd in overleg altijd met uw apotheek of met uw arts.

Terbinafine creme

Heeft u een schimmelinfectie op de huid, dan kunt u de terbinafine crème gebruiken of anders een anti mycose crème van uw apotheek.
Deze crème 1x daags dun aanbrengen

Dadi Oil

Gebruik van Dadi Oil heeft het vermogen om door de nagelplaat heen te dringen en zo het bed epithelium weer elastisch te maken. De olie trekt ook snel de huid binnen wat de druk van de nagelplaat vermindert en daardoor kan de nagelplaat beter bewegen. Tevens zorgt de Dadi Oil. ervoor dat de tunnels in de nagels open blijven waardoor het beter de Solution Spray en de Dadi Oil opneemt.

Behandeling 1 x daags

Welke middelen kun je kopen?

HFL FungiCheck                       € 32.50

HFL solution spray.                 € 13.95

Daktarin, schoenpoeder       € 12,00

Dadi Oil                                       €   5.95

Bij huidschimmel :
Terbinafine crème                 € 11.90


Dunner frezen van de nagels door
uw pedicure om de 6-8 weken.

Nog aanvullende tips:
Om ervoor te zorgen dat je niet opnieuw last gaat krijgen van een kalknagel of Dermatofyten infectie, zijn er hieronder nog een paar extra tips.

 • Droog uw voeten zorgvuldig, vooral tussen de tenen.
 • Trek dagelijks schone sokken aan.
 • Draag slippers in openbare, vochtige ruimtes zoals zwembaden, douche etc.
 • Sokken en beddengoed 60 ℃ wassen.
 • Nagelschaar/knipper niet delen met iemand anders.
 • Probeer beschadigingen aan de nagels te voorkomen door goede schoenen te dragen.